World of MÜÜSKA

Vandlik Júlia fő MÜÜSKA

Kész vagy színesíteni a világot?
A minimalizmus nem az én műfajom.

Mindannyiunknak van valami kattanása…az enyém ez. Létrehozni a forma, a funkció és a képzőművészet kollaborációját, mellyel mindenki személyessé teheti saját világát, kiterjesztheti egyéniségét, miközben egy alternatív kortárs alkotást vásárol.

Ezért hívom a MÜÜSKA darabokat „bútorbonbonok”-nak, mert különlegesebb lesz tőlük a világ.

Néha nehéz megtalálni a megfelelő alkotást az adott formához, stílushoz és korhoz, de épp ez a szép benne. Az újragondolás, átértelmezés, másképp gondolás egyébként is fontos feladat ma.

A Müüska bútorokról

A kortárs művészet lényege, hogy sajátos módon közvetít üzeneteket, reagál a jelen korra. Az, hogy melyik alkotó mely munkája pendít meg bennünk húrokat, nyilván teljesen egyénfüggő, és pont ez a lényege: kapcsolódni egy cizellált közlésformához és azon keresztül alternatív módon értelmezni a világot. Ez egy izgalmas párbeszéd alkotó és befogadó között. Első rangú, validált festők alkotásai, másodlagos felhasználás jogcímen, szignózott repro formában kerülnek 20. századi emblematikus darabokra, illetve limitált szériás új bútorokra, díszpárnákra. A MÜÜSKA Art Home bútorok alternatív műalkotások, melyek speciális manufaktúrákban készülnek, egytől-egyig különleges darabok, ezáltal újabb és újabb kihívás a készítő csapatnak. Egy fotel vagy egy franciaágy készítése mögött a festőművészünk mellett a speciális technológiát igénylő nyomda munkatársain túl, asztalos és kárpitos szakemberek állnak. Gyakran csak negyedik próbálkozásra tudják az adott festményt tökéletesen illeszteni az adott formához, hogy megszülethessen a mű ilyen sajátos interpretációja. Nem is képes rá akárki, elhivatottság és szakértelem kell hozzá.